Despre AEM

AEM

eoliana
12993647

cercetare-si-inovatie    Cercetare si inovatie

Fie ca este vorba despre produse, solutii sau servicii,  angajatii nostri, specializati in domeniul de cercetare si masurare a energiei, aduc de mai bine de 40 de ani idei si concepte noi.  Acest lucru reprezinta garantia… Citeste mai mult

Misiune-si-Viziune    Misiune si Viziune

Misiunea noastra este aceea de a tine standardele ridicate pentru fiecare activitate din cadrul companiei AEM, astfel incat sa satisfacem in continuare cerintele clientilor prin produse si solutii inovatoare. Citeste mai mult

un-simbol-al-orasului    Simbol al orasului

Traditia a intalnit inovatia la Timisoara, rezultatul fiind o companie cu un succes remarcabil in masurarea energiei. AEM este un simbol al orasului si un furnizor  global de contoare pentru gaz si electricitate… Citeste mai mult

management-executiv    Management executiv

Strategia de management este una progresivă, astfel s-au stabilit principii clare de organizare şi practici concrete de orientare a muncii. Suntem orientati către inovare şi depăşirea constantă a aşteptărilor… Citeste mai mult

o-prezenta-globala    Prezenta globala

Cu o prezenta globala si de incredere in Europa, Asia, America de sud sau Africa, AEM este o companie flexibila, care intelege diferentele din fiecare tara si livreaza produse la standarde ridicate, potrivite pentru… Citeste mai mult

o-companie-integrata    Companie integrata

Spunem cu mandrie ca suntem o companie integrata si controlam intregul proces de productie, incepand cu proiectarea produselor pana la ambalarea acestora. Astfel, dezvoltam in continuare la cel mai… Citeste mai mult

Specializați în contorizarea energiei, a gazului și a electricității, avem întotdeauna în minte precizia și noua tehnologie. În sectorul gazului am dezvoltat noul contor de gaz ultrasonic, iar în sectorul electricității avem contoare electronice, unde tehnologia este de ultimă oră.

Cercetare si inovatie

Fie ca este vorba despre produse, solutii sau servicii,  angajatii nostri, specializati in domeniul de cercetare si masurare a energiei, aduc de mai bine de 40 de ani idei si concepte noi.  Acest lucru reprezinta garantia succesului AEM.

De aceea, cand vine vorba despre cercetare si inovatie ne bazam pe oamenii din cadrul companiei noastre, care utilizeaza sisteme computerizate performante si aplicatii dedicate proiectarii asistate pe calculator pentru ca produsele sa fie din ce in ce mai eficiente.

Intregul process de proiectare este rezultatul eforturilor cumulate ale acestor specialisti de top, toate produsele fiind proiectate si dezvoltate conform normelor si standardelor nationale si internationale, in propriul department de cercetare-dezvoltare al companiei AEM.

Simbol al orasului

Au trecut patru decenii de cand traditia a intalnit inovatia, patru decenii de cand primul contor a iesit din linia de productie, ceea ce atesta maturitatea companie.

AEM, amplasata in partea de vest a Romaniei, a fost fondata in anul 1970 si reprezinta un simbol important al orasului Timisoara.

De la momentul fondarii si pana in ziua de azi, AEM a fost recunoscuta atat pe  teritoriul Romaniei, cat si peste granite ca fiind unul dintre cei mai importanti producatori si un furnizori globali de contoare pentru electricitate si gaz.

Traditia continua si astazi, targetul AEM fiind acela de a patrunde pe piete noi. In acest sens, AEM urmareste strategiile de intrare pe piata prin participarea la targuri si expozitii internationale, prezentari si seminarii ale potentialilor clienti sau participarea la diversele procese de precalificare.

Prezenta globala

Cu o prezenta globala si de incredere in Europa, Asia, America de sud sau Africa, AEM este o companie flexibila, care intelege diferentele din fiecare tara si livreaza produse la standarde ridicate, potrivite pentru orice piata.

Inca din 1970 numele AEM este cunoscut pe toate meridianele, ajungand astazi sa livreze produse la standarde ridicate peste tot in lume: Albania, Arabia Saudita, Austria, Bulgaria, Cehia, Columbia, Ecuador, Egipt, Filipine, Ghana, Germania, Iran, Italia, India, Kuweit, Kazakhstan, Liban, Malaezia, Moldova, Nepal, Nigeria, Oman, Pakistan, Polonia, Qatar, Rusia, Serbia, Siria, Sri Lanka, Suedia, Tunisia, Togo, Turcia şi Ungaria.

Flexibilitatea şi implementarea rapidă a soluţiilor moderne în procesul tehnologic de fabricaţie al companie a condus la o creștere a rolului AEM în producţia şi furnizarea de soluţii de “contorizare inteligentă” în toata lumea. In acest fel, prezenta AEM pe piata globala este in continua crestere.

Misiune si viziune

Misiune

Colaborarea cu clientii nostri pentru a fi sigur ca ei primesc cele mai potrivite produse si solutii;
Motivarea angajatilor astfel incat ei sa se comporte ca si “owners”, dar printr-o constanta munca in echipa;
Concentrare ca tot ceea ce facem sa conduca la un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.

Viziune

De la momentul fondării, în 1970, AEM şi-a propus să activeze cu dinamism si pasiune şi pe piaţa mondială a aparatelor de contorizare a energiei şi nu numai. Datorita nivelului mare de integrare al proceselor, echipamentelor de ultima generatie de care dispune, compania isi adapteaza dinamic gama de produse in functie de standardele de performanta si calitate solicitate de clienti si a pietele pe care acestia activeaza.
Pentru a reusi aceste lucruri, compania se bazeaza in primul rand pe anagajatii sai: entuziasmul si puterea lor de munca, precum si angajamentul luat fata de client fac posibil ca AEM sa isi consolideze pozitia de lider pe pietele pe care le serveste. De asemenea, o bună parte din energia companiei este dedicată inovării, căutându-se în mod constant a se depăşi aşteptările.

Companie integrata

Suntem mandri sa spunem ca suntem o companie globala si controlam intregul proces de productie, incepand cu proiectarea si dezvoltarea produselor pana la ambalarea lor, astfel incat nivelul de integrare al procesului de fabricaţie este în acest moment de 100%. In acest fel putem livra performanta transformata in calitate inalta, valoare adaugata produselor, operabilitate, produse competitive si inovatie.

Paleta de produse include contoare de ultima generatie pentru masurarea energiei, a gazului si a electricitatii. De-a lungul timpului, AEM a mentinut si dezvoltat la cel mai inalt nivel tehnic si competitiv intreaga gama de produse. Procesul de productie are mai multe etape:

researchProcesul de productie este unul amplu si integrat. O prima etapa a acestui proces este proiectarea produselor si dezvoltarea lor, care se face in propiul departament de cercetare-dezvoltare al companiei AEM.

Procesul de proiectare este facut in intregime de catre specialistii din cadrul companiei, care utilizeaza sisteme computerizate performante si aplicatii de proiectare asistata pe calculator.

AEM are capacitatea tehnică şi organizatorică de proiectare şi de producţie pentru a-şi menţine şi dezvolta la cel mai înalt nivel tehnic şi competitiv întreaga familie de produse ce alcatuieşte portofoliul companiei.

tooling“Construire pentru construire” poate fi numita cea de-a doua etapa a procesului de productie, care inseamna construirea si prelucrarea materialelor si uneltelor necesare pentru fabricarea produselor. Aceasta etapa se desfasoara in intregime in cadrul fabricii AEM si este efectuata de catre ingineri cu experienta in domeniu, care se asigura ca exista toate materialele necesare pentru continuarea procesului de productie.

Prin urmare, produsele sunt proiectate si realizate integral in cadrul companiei AEM cu echipamente si tehnologii performante.

manufactureDupa prelucrarea uneltelor si materialelor necesare pentru inceperea propriu-zisa a procesului de productie , se trece la fabricarea pieselor pentru contoare. Produsele, implicit piesele AEM sunt fabricate respectand cele mai ridicate standarde de calitate.

AEM produce atat contoare care dau posibilitatea contorizarii energiei exportate, cat si sisteme de telecitire cu posibilitatea deconectarii consumatorului de la distanta.

galvanizationUna dintre valorile AEM este calitatea, facandu-se astfel o investitie semnificativa intr-o instalatie de tratare a apelor uzate provenite din atelierul de acoperiri galvancie, la cel mai inalt standard tehnologic.

Subansamblele metalice sunt galvanizate electrochimic cu ajutorul unei instalaţii automatizate. Acest proces face ca suprafata metalica sa devina imuna la agentii corozivi, iar vopsirea sa aiba o aderenta mult mai buna decat in cazul suprafetelor netratate.

Vopsirea în câmp electrostatic este cea care definitivează procesul de asigurare a protecţiei subansamblelor metalice.

assemblyOdata ce piesele au fost galvanizate si vopsite, urmeaza procesul de asamblare. Echipamentele electronice sunt asamblate în ateliere speciale, dotate cu sisteme automatizate de montare şi protejate antistatic, iar procesele de asamblare sunt realizate de către personal cu experienţă specializat în acest sens în medii ergonomice şi climatizate.

Pentu ca aceasta etapa a procesului de productie sa se face la standarde inalte, AEM a investit in modernizarea atelierului de asamblare contoare de gaz,  prin dotarea acestuia cu o instalatie semiautomată de ultimă generaţie.

calibrationMetrologia si calibrarea contoarelor este o etapa importanta a procesului de productie, asigurand un nivel ridicat de precizie a masuratorilor.

Calibrarea si testarea metrologică a contoarelor de gaz si de energie electrica, a contoarelor de apa rece si apa calda si a transformatoarelor de curent, se realizează cu echipament de testare de înaltă performanţă în sistem automatic şi asistat de computer.

Personalul responsabil de calibrarea si metrologia contoarelor este autorizat de către Biroul Român de Metrologie Legală.

packagingAmbalarea reprezinta o ultima etapa a procesului de productie. Fiind vorba despre un sistem integrat, ambalarea produselor se realizeaza de asemenea, in cadrul companiei AEM, in conditii normale. De la prima etapa a procesului de productie, cercetare si dezvoltare si pana la ultima etapa, ambalarea, toate etapele sunt facute cu precizie de catre oameni bine pregatiti si instruiti.

Contoarele sunt ambalate manual, in cartoane de hartie, care sunt materiale ecologice si reciclabile. Prin acest proces se realizeaza protectia produselor in scopul pastrarii calitatilor initiale.